CISO als schaap met 7 poten

De taken van de CISO worden er vaak nog even bij gedaan en de CISO heeft voortaan geen aanzien of mandaat. Op het Heliview congres begin dit jaar werd de rol van de CISO verder besproken.

Nog los van de CISO zelf verschilt ook de cybersecurityvolwassenheid enorm per organisatie. Vanuit haar rol in de Cybersecurity Raad – de adviesraad voor de Nederlandse regering – spreekt Van den Berg met heel veel organisaties over dit onderwerp. “Het ene bedrijf is heel relaxed omdat ze alles op orde hebben, maar de andere CEO of burgemeester zie ik met de ogen knipperen… ‘Uh, cyberwat? En moet ik daar dan ook wat mee?’”

Handreiking Rol en taken FG
Format Kwartaalrapportage CISO

Copyright © 2014-2018 IB&P B.V. - Informatiebeveiliging Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V.