Gegevensmanagement door Gemeenteambtenaren

Binnen gemeentelijke organisaties schort het volgens Berenschot nog aan kennis rond gegevensmanagement en de nut en noodzaak hiervan. Zo’n 50 tot 80 procent van de medewerkers beschikt daarnaast niet over de juiste houding m.b.t. dit onderwerp. Lees meer over dit jaarlijks terugkerend – vergelijkend onderzoek over o.a. de implementatieaanpak rond gegevensmanagement.

Het – jaarlijks terugkerend – vergelijkend onderzoek naar de invoering van gegevensmanagement bij gemeenten richtte zich op verschillende onderwerpen, waaronder de acceptatie en kennis van gegevensmanagement in de organisatie, de implementatieaanpak, het gebruik van frameworks en bijbehorende producten, en de opbrengsten en kosten van gegevensmanagement. Deelnemende gemeenten kregen zo inzicht in de eigen implementatiestatus van gegevensmanagement conform de GEMMA-richtlijnen ten opzichte van andere deelnemende gemeenten. Voor het onderzoek hanteerden de onderzoekers de definitie van gegevensmanagement uit de GEMMA: ‘het geheel van activiteiten om in de gemeente op het juiste moment over de juiste gegevens van de juiste kwaliteit te beschikken’.

CISO Gemeente Overbetuwe
Cryptografie op de lange termijn