e-magazine VNG Realisatie

De oktober editie van het magazine van VNG al gelezen? In deze editie staan o.a. artikelen over de MijnApp en het vroegtijdig signaleren en voorkomen van schulden van burgers binnen je gemeente.

Tijdig herkennen speelt ook een rol bij het vroegtijdig signaleren en voorkomen dat inwoners nog dieper in de schulden raken. Op dat gebied lopen bij gemeenten en hun partners talloze initiatieven en VNG pakt de overkoepelende vraagstukken op.

Objecten bekijken in 3D (driedimensionaal). Met de ontwikkeling van Virtual en Augmented Reality lijkt dat de normaalste zaak van de wereld, maar met name als het gaat om geo-informatie is het bij gemeenten nog lang geen gemeengoed. Rotterdam is een van de uitzonderingen.

Het spits van het e-magazine wordt afgebeten door de gemeentesecretaris van de Plus 1-gemeente die ingaat op nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals blockchain (“Natuurlijk moeten wij als gemeenten innoveren en dat doen we ook, anders werkten we nog steeds zoals honderd jaar geleden. Maar ik vind wel dat er altijd een verbinding moet zijn met de praktijk”).

Datagericht én mensgericht
Meetup Logius Identiteitslab

Copyright © 2014-2018 IB&P B.V. - Informatiebeveiliging Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V.