Meetup Logius Identiteitslab

Op 8 november a.s. is er een gratis bijeenkomst van Logius over het Digitale Identiteitslab. Tijdens deze interactieve bijeenkomst zullen de eerste bevindingen uit het lab worden gedeeld en zal er discussie worden gevoerd.

Langzamerhand speelt een groot gedeelte van ons maatschappelijk leven zich digitaal af. We communiceren via sociale media, bankieren online, kopen goederen via het internet en doen online zaken met de overheid. Een digitale identiteit is een steeds complexer maar belangrijker begrip geworden.

Het Digitale Identiteitslab onderzoekt, bevraagt en test nieuwe vormen van digitale identiteitsconcepten en tools. Het Digitale Identiteitslab is een samenwerking tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Vereniging Nederlandse gemeentes en Waag.

Deze MeetUp vindt plaats bij Logius, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de officiële Nederlandse digitale identiteit: DigiD. Vanuit het Digitale Identiteitslab worden ook andere vormen van digitale identiteit verkend, onderzocht en getest. Door verschillende evenementen, sprints en MeetUps te organiseren, probeert het lab een brede maatschappelijke visie op te halen rond het begrip digitale identiteit.

e-magazine VNG Realisatie
Factsheet Gebruik tweefactorauthenticatie

Copyright © 2014-2018 IB&P B.V. - Informatiebeveiliging Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V.