Skip to main content

FG Gemeente Schiedam

Al een aantal jaar ervaring binnen het privacydomein en op zoek naar een nieuwe uitdaging als Functionaris van de Gegevensbescherming (FG)? De gemeente Schiedam heeft nog een positie openstaan. Je kunt nog tot 18 februari solliciteren.

Het team ICT Beleid en Beheer (26 medewerkers) is verantwoordelijk voor het beheer van de technische infrastructuur, Servicedesk, ICT projectmanagement, functioneel applicatiebeheer, informatiebeleid, privacy-bescherming en informatieveiligheid(sbeleid). Ook is het team verantwoordelijk voor alle inkoop op het gebied van ICT.

Wat ga je doen?

Schiedam hecht grote waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar inwoners, klanten en medewerkers. Sinds 2015 is er een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Deze is inmiddels stevig verankerd in de gemeentelijke organisatie. Per mei is de functie van FG vacant en zoeken wij een ervaren FG die het stokje kan overnemen. Thema’s voor 2019 zijn de verdere bewustwording van medewerkers, de audits op de PIA’s en het verder ontwikkelen van de toezichthoudersrol. De FG is de vraagbaak voor de gemeentelijke organisatie over privacy en de bescherming van de persoonsgegevens. De FG verzorgt de governance (in het Privacy Management systeem), bewaakt de compliance en is een belangrijke contributeur in de ENSIA verantwoording. De FG ontwikkelt en beheert het gemeentelijk privacybeleid, toetst en controleert de werking, handelt datalekken af en is de vraagbaak voor alle collega’s en externe partijen op het gebied van privacy-bescherming. Realisatie van het bewustwordingsprogramma is een belangrijke taak. De FG draagt hier ook in bij door middel van het geven van trainingen.
De FG verantwoordt zich aan directie en bestuur.

Wat breng je mee?

Je hebt een juridische of bestuurskundige achtergrond. Je hebt je studie afgerond, loopt al een aantal jaren mee in het werkveld en bent op zoek naar een dynamische werkomgeving. Anderen typeren jou als leergierig, nieuwsgierig, toegankelijk en flexibel. Je staat stevig in je schoenen en je kunt op je eigen handelen reflecteren. Jouw communicatieve vaardigheden zijn zowel schriftelijk als mondeling uitstekend. Je bent in staat zelfstandig te werken. Niet bang om voor grote groepen presentaties en trainingen te geven. Je gaat voor kwaliteit, bent creatief en daadkrachtig en neemt zelf het initiatief.Je beschikt over WO werk- en denkniveau. Je bent in staat je diverse rollen (administratief, adviserend, toezichthoudend) te combineren.Je senioriteit blijkt uit een relevante opleiding, gedegen actuele vakkennis (bij voorkeur CDPO, aangevuld met kennis op het gebied van informatiebeveiliging), kennis van het werkveld, het vermogen draagvlak te creëren en heldere en vernieuwende opvattingen over privacy-bescherming in een gemeentelijke context. De FG heeft inzicht in de gemeentelijke organisatie en haar grondslagen voor de uitvoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Wet Politiegegevens in het brede speelveld van de gemeente.

Wat krijg je van ons?

Een boeiende klus in een organisatie met leuke collega’s waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Behalve een salaris van max. € 4.859,00 bruto per maand (schaal 11) bij een werkweek van 36 uur bieden we flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris). Daarnaast kennen wij goede regelingen op het gebied van scholing en opleiding, het combineren van werk en privé en
krijg je de ruimte om je rol effectief en op eigen wijze in te vullen. Gestart wordt altijd met een tijdelijke aanstelling voor één jaar.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

Aantal datastelende malware infecties verzevenvoudigd sinds 2020
Verder lezen
Digitaal inbreken eitje voor deze hackers: Beveiliging is bij bedrijven heel groot probleem
Verder lezen
Booking.com meldt datalekken op tijd na ingrijpen AP
Verder lezen
AVG verzoek frauderende ambtenaar toch geen misbruik van recht, KPMG moet alsnog inzage geven
Verder lezen
Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams
Verder lezen
Gartner: Identiteitsbeheer cruciaal voor cyberbeveiliging
Verder lezen
AP wijst politieke partijen op risico s persoonsgegevens rondom verkiezingen
Verder lezen
Delen videobeelden van misdragingen werknemer vormen geen inbreuk op AVG
Verder lezen
Onderzoek Cisco: slechts 3 procent organisaties volledig voorbereid op cyberaanval
Verder lezen
2030: Een cyberveiligheid roadmap voor een veranderende wereld
Verder lezen