Highlights Taskforce Samen Organiseren

De highlights van de vergadering van de Taskforce Samen Organiseren van 7 december 2018 zijn voor je gepubliceerd, zodat je op de hoogte bent van o.a. het samenwerken aan een gezamenlijk standpunt van gemeenten t.b.v. Digitale Identiteit.

In dit bericht leest u de Highlights uit de vergadering op 7 december 2018 van de Taskforce Samen Organiseren, met onder andere: de consultatie over de gezamenlijke informatiearchitectuur Common Ground, wijzigingen vanaf 2020 met het aanleveren van publiekrechtelijke beperkingen aan het kadaster en de standaard Verwerkersovereenkomst voor persoonsgegevens.

Consultatie in januari 2019 over concept uitgangspunten voor gezamenlijke informatie architectuur Common Ground (CG)

Samen met gemeenten en leveranciers heeft de kerngroep CG een beschrijving gemaakt van de concept uitgangspunten voor een gezamenlijke informatie architectuur voor toekomstbestendige dienstverlening van gemeenten aan inwoners en ondernemers. In januari 2019 worden deze uitgangspunten inclusief governance en werkwijze ter consultatie voorgelegd aan het CIO beraad, IMG, en VIAG. De bedoeling is dat het CvD in februari de uitgangspunten kan vaststellen zodat het kan worden behandeld in de ALV van juni 2019. CG is een belangrijke pijler onder de beweging van samen organiseren.

Meer informatie over CG staat op:

Nationale AI Cursus
Informatiebeveiligingsadviseur (CISO) Edam Volendam