Kennisbank Privacy by Design

Wil jij meer weten over privacy by design en hoe je dit kunt gebruiken in je werk? De website privacydesigner.nl biedt je verschillende tools om het je makkelijker te maken inclusief alles wat je aan informatie nodig hebt om je te oriënteren op privacy by design.

Kennisbank over Privacy by Design

Bij het opzetten van een dienst of product ben je wettelijk verplicht om vanaf het begin privacybescherming mee te nemen in je ontwerp. Maar hoe doe je dit? De AVG is complex en biedt hiervoor weinig concrete handvatten. In deze kennisbank worden de principes van privacy by design uitgelegd en verduidelijkt met voorbeelden. Dit geeft je de benodigde kennis om je dienst of product vanaf het begin privacyvriendelijk te ontwerpen en je klanten en leveranciers extra vertrouwen te geven in jouw dienstverlening.

De kennisbank geeft je uitleg over de negen strategieën van privacy by design. Dit zijn algemene principes. Elke strategie bevat verschillende tactieken en technieken. Concrete handvatten om de strategieën te kunnen toepassen.

Werken aan awareness
IB-Beleid Kempengemeenten