Skip to main content

CISO Veenendaal

De afdeling Control binnen de gemeente Veenendaal is op zoek naar een CISO die de kwaliteit van informatiebeveiliging en privacy in de gemeente toetst en adviseert over verbetermogelijkheden.

Doel van de functie

De CISO, is dé spin in het web als het gaat om de beveiliging van informatie binnen de gemeente. Informatiebeveiliging krijgt steeds een belangrijke plek in de gemeente, ook met ENSIA verandert de wijze waarop de gemeente in control is qua informatiebeveiliging. De CISO is verantwoordelijk voor het implementeren van, en toezicht houden op het informatiebeveiligingsbeleid binnen de gemeente. Dit op basis van de BIG maar ook al vooruitlopend voorwerk doen voor de implementatie van de BIO. De CISO is tevens coördinator voor de met ons samenwerkende gemeenten op gebied van Ensia.

Taken die daarbij horen

Je werkt aan passende beveiligingsmaatregelen, met een goede balans tussen werkbaarheid voor gebruikers en het veilig omgaan met gegevens. Je bent in verbinding met de organisatie en weet welke informatieveiligheidsvraagstukken spelen en waar extra bewustzijn gecreëerd moet worden.

Je bent opdrachtgever voor het opstellen van het beleid op het gebied van informatiebeveiliging. Je toetst het opgestelde beleid op vigerende wet- en regelgeving en de daaruit voortvloeiende beheersmaatregelen en procedures.

Je coördineert en adviseert bij beveiligingsincidenten, waaronder ook het zorgdragen voor de rapportage, registratie en voortgangsbewaking. 

Je bent een sparringpartner voor de organisaties bij (complexe) vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Je wordt betrokken bij de aanschaf van nieuwe ICT-voorzieningen en veranderingen in de ICT-infrastructuur. Daarnaast werk je nauw samen met de FG en de teamcoördinator Informatievoorziening.

Je draagt zorg voor het hebben van een actueel gemeentebreed overzicht van de aanwezige beheersmaatregelen en het vormen van een oordeel over het niveau daarvan.

Je richt het beheer van informatiebeveiliging en de daarbij behorende processen zo in dat het college en de raad jaarlijks conform ENSIA kunnen melden dat zij in control zijn. 

Je rapporteert aan management, directie en bestuur van de organisatie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de te nemen maatregelen.

Opleiding, kennis en ervaring

  • HBO/Academisch werk- en denkniveau
  • Kennis en ervaring op het gebied van bestuurs-/bedrijfskunde en/of informatica
  • Kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT (besturingssystemen, netwerken, standaarden, ontwikkel- en beheermethoden)
  • Kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse
  • Kennis van specialistische beveiligingstechnieken, zoals encryptie
  • Kennis van technische infrastructuur 

Competenties

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Ingewikkelde (technische) onderwerpen weet je simpel te verwoorden
  • Goed kunnen communiceren en samenwerken met verschillende disciplines op verschillende niveaus
  • Alert, initiatiefrijk, inventief, omgevingsbewust
  • Integer
  • Overtuigingskracht

Ons aanbod

Invulling van de vacature is op basis van een 32 tot 36-urige werkweek. Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met bij goed functioneren omzetting naar een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. 

Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van circa 17,05% van jouw bruto salaris. Het IKB is een bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage en dit kun je vrij inzetten voor o.a. het kopen van extra verlof of aanvulling op het salaris. 

Verder hebben wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en bieden we de mogelijkheid om je werk- en privéleven goed te combineren. Voor zover het werk het toelaat is er alle ruimte voor plaats onafhankelijk werken en kennen we flexibele werktijden.

Voor (nieuwe) medewerkers is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
Hoe kun je contractmanagement implementeren?
: Contractmanagement zorgt ervoor dat alle afspraken en verplichtingen in een zakelijk contract goed worden nageleefd en beheerd, vanaf het moment dat het contract wordt ondertekend tot het einde ervan. Maar wat houdt contractmanagement eigenlijk in? En hoe kan je dit goed implementeren?
De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Eerste Kamer ook akkoord met Tijdelijke wet cyberoperaties
Verder lezen
Handhavers Dijk en Waard uitgerust met bodycams en handboeien. Mensen gedragen zich bewuster als ze weten dat ze gefilmd worden
Verder lezen
Franse privacytoezichthouder geeft AVG boetes voor SHA 1 en TLS 1.0 gebruik
Verder lezen
NIS2 Quickscan helpt organisaties bij voorbereiding op nieuwe cyberwet
Verder lezen
Bedrijven in industrie en handel vaker slachtoffer ransomware
Verder lezen
Aparte wet nodig voor gezichtsherkenning
Verder lezen
Norea: gepokt en gemazeld in it audits en privacy
Verder lezen
LockBit keert terug met bijgewerkte encryptors en nieuwe servers
Verder lezen
Russische hackers leggen Belgische overheidswebsites tijdlang plat
Verder lezen
Privacy First: stop vastleggen reisbewegingen door politie
Verder lezen