Skip to main content

Securitymanager Gemeente Rotterdam

Ben jij CISM en/of CISSP gecertificeerd en heb je minimaal vijf jaar werkervaring als Security Manager bij een organisatie met Enterprise Architectuur? Dan is deze functie bij de gemeente Rotterdam wat voor jou.

  • Opleidingsniveau: HBO
  • Aantal uren: 36 uur
  • Vakgebied: Advies (IT)
  • Salarisindicatie: € 4022 – € 5520 p.m.
  • Verloopdatum: 29 maart 2019
  • Contractvorm: Onbepaalde tijd

Jouw functie

Wat je kunt verwachten als Security Manager bij de gemeente Rotterdam? In ieder geval dat je genoeg uitdaging vindt in je werk en voldoening haalt uit wat je doet. De securityvraagstukken zijn veelal complex en net zo divers als Rotterdam zelf. Of het nu gaat om IT-oplossingen voor digitale dienstverlening voor burgers of bijvoorbeeld voor technische applicaties ten behoeve van verkeersdoorstroming. Als gemeente doen we veel voor en in de stad, iets wat je terugziet in de grote variëteit aan vraagstukken waar je mee te maken krijgt.

In dit speelveld ben jij de verbindende schakel tussen beleid en operatie waarbij je de implementatie van beveiligingsmaatregelen coördineert en toetst. Je luistert naar wat interne klanten willen én bewaakt de richtlijnen die we als gemeente Rotterdam aanhouden als het gaat om security. Daar een goede balans in vinden is niet altijd altijd gemakkelijk maar vanuit je kennis en ervaring maak je klant- en resultaatgerichte afwegingen waarbij je ook achter de veiligheid van oplossingen staat. Hierin maak je de verbinding met betrokken collega’s, neem je hen mee in vraagstukken en de adviezen die je hierbij vindt passen.

Daarnaast ga je je bezighouden met het:

  • Adviseren in het voorbereiden van beleid;
  • Maken van analyses en opstellen van procedures en projectvoorstellen op die betrekking hebben op (het verbeteren van) de informatiebeveiliging;
  • Monitoren van en rapporteren over ICT-risico’s;
  • Adviseren van de Security coördinatoren in het realiseren de richtlijnen binnen de diverse disciplines;
  • Begeleiden van security audits, initiëren en monitoren verbeteracties;
  • Functioneren als aanspreekpunt bij escalaties, noodsituaties of kritische fouten.

Jouw profiel

Zoals je ziet hebben we je een mooi, vol en gevarieerd takenpakket te bieden. Wat je aan kennis en ervaring meebrengt voor deze rol is in ieder geval:

  • Een Hbo-opleiding op het gebied van securitymanagement;
  • Minimaal vijf jaar als Security Manager in een grote organisatie met een Enterprise Architectuur;
  • Certificering: CISM en/of CISSP;
  • Ook zien we graag dat je de volgende certificering in bezit hebt: Certified Ethical Hacking (CEH) of Licenced Penetration Tester (LPT);
  • Bekend met security maatregelen en -oplossingen op Microsoft, Redhat, Citrix virtualisatie en cloud platformen.

Daarnaast vinden we een match op persoonlijkheid van groot belang. We zien heel graag dat je sterke communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht meebrengt. Belangrijk om ‘security’ te vertegenwoordigen binnen onze organisatie, mensen mee te nemen en je adviesrol op een professionele manier in te vullen. Je draait je hand niet om voor het geven van een presentatie en kunt je ook schriftelijk goed uitdrukken.

Ons aanbod

De gemeente Rotterdam heeft een goed arbeidsvoorwaardenpakket wat je voor een gedeelte kunt afstemmen op je eigen behoeften. Je kunt rekenen op een:

  • Salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, dit is minimaal € 4022,- tot maximaal € 5520,- (schaal 12) en o.b.v. een 36-urige werkweek);
  • Individueel keuzebudget van 17% van je maandsalaris dat je op diverse manieren kunt besteden zoals het aankopen van extra verlof of als maandelijkse extra op je salaris;
  • Goede pensioenregeling via ABP;
  • Aanstelling voor minimaal 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • A-locatie met moderne faciliteiten als thuisbasis: ‘de Rotterdam’ aan de Wilheminakade;
  • Flexibiliteit in werktijden en werkplekken, thuiswerken behoort tot de mogelijkheden;
  • Werkweek van 36 uur waarbij het een optie is om 4*9 uur te werken.

De afdeling

De afdeling Ontwikkeling & Projecten, onderdeel van de directie IIFO (Informatie, Innovatie, Facilitair en Onderzoek), geeft invulling aan de taakgebieden projectleiding, advisering, securitymanagement, systeem & softwareontwikkeling alsmede projectondersteuning.

Als Security Manager maak je deel uit van een team van vijf Security Managers. De keten waarin je dagelijks werkt bestaat uit ongeveer veertig collega’s.

Onze organisatie

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Een stad waar je ruimte ervaart. Bij een organisatie die je vrijheid en verantwoordelijkheid biedt. Voor werk waar je uitdaging voelt. Zodat jij en de stad blijven groeien. Voor alle Rotterdammers.

Werken voor IIFO waaronder IT valt betekent dat je voor de grootste gemeentelijke IT-werkgever in Nederland komt te werken. We zijn ambitieus, vooruitstrevend en innovatief.

Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
Hoe kun je contractmanagement implementeren?
: Contractmanagement zorgt ervoor dat alle afspraken en verplichtingen in een zakelijk contract goed worden nageleefd en beheerd, vanaf het moment dat het contract wordt ondertekend tot het einde ervan. Maar wat houdt contractmanagement eigenlijk in? En hoe kan je dit goed implementeren?
De rol van de lijnmanager op het gebied van privacy
In onze wereld, met alle informatietechnologie, is privacy belangrijker dan ooit. Als lijnmanager heb je een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels van de van de organisatie houdt. Maar wat houdt deze rol precies in en welke verantwoordelijkheden komen daarbij kijken? Dat lees je in deze blog.

Meer recente berichten

Digital Trust Center waarschuwt meer ondernemers
Verder lezen
Eerste Kamer ook akkoord met Tijdelijke wet cyberoperaties
Verder lezen
Handhavers Dijk en Waard uitgerust met bodycams en handboeien. Mensen gedragen zich bewuster als ze weten dat ze gefilmd worden
Verder lezen
Franse privacytoezichthouder geeft AVG boetes voor SHA 1 en TLS 1.0 gebruik
Verder lezen
NIS2 Quickscan helpt organisaties bij voorbereiding op nieuwe cyberwet
Verder lezen
Bedrijven in industrie en handel vaker slachtoffer ransomware
Verder lezen
Aparte wet nodig voor gezichtsherkenning
Verder lezen
Norea: gepokt en gemazeld in it audits en privacy
Verder lezen
LockBit keert terug met bijgewerkte encryptors en nieuwe servers
Verder lezen
Russische hackers leggen Belgische overheidswebsites tijdlang plat
Verder lezen