Nieuwsoverzicht week 14 2019

Met ons wekelijkse nieuwsoverzicht houden we je graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Blog

De succesfactoren voor een goede implementatie van informatiebeveiliging De komst van de BIO zorgt voor een hoop buzz in overheidsland. Gaat deze baseline ons helpen om informatiebeveiliging nu eindelijk eens op een goede manier te implementeren? En wat zijn nu cruciale succesfactoren om informatiebeveiliging succesvol te implementeren?

Informatiebeveiliging

Onderzoek Software Asset Management

Uit een recent onderzoek van NOREA is gebleken dat organisaties niet genoeg aandacht besteden aan Software Asset Management. Ben je benieuwd naar de onderzoeksresultaten? Bekijk dan dit bericht op de website van NOREA.

Veilig HTTP

Open State Foundation geeft op deze website inzicht in de stand van zaken rond HTTPS bij overheidsdomeinen. Ook staan de redenen voor het gebruik van HTTPS voor je in een handig overzicht geplaatst. 88% van de overheid ondersteunt op dit moment HTTPS.

Volwassenheidsmodel informatiebeveiliging

NBA LIO presenteerde eerder dit jaar het Volwassenheidsmodel Informatiebeveiliging onder accountants. In dit artikel lees je hoe het model binnen deze groep is ontvangen en hoe het model ingezet kan worden.

Video’s Verhogen Digitale Weerbaarheid

Met deze video’s krijg je inzicht in hoe je de Digitale Weerbaarheid van jouw organisatie kan verhogen. De IBD heeft dit ondersteuningspakket ontwikkeld voor de processen en maatregelen uit de BIG. Handig!

Juiste ondergrond informatie en de BRO

De Basisregistratie Ondergrond (BRO) is voor waterschappen vaak van groot belang. iBestuur interviewde de dijkgraaf van HDSR over hoe de BRO wordt gebruikt en hoe de registratie bijdraagt aan efficiëntie.

Privacy

Sensoren en de rol van gemeenten

VNG Realisatie heeft een rapport gepubliceerd over sensordata en digitalisering. Met een snel ontwikkelende digitale omgeving kan het voorkomen dat het verkrijgen van data botst met de publieke waarden. Je kunt dit rapport ook downloaden.

Brexit impactscan vernieuwd

De Brexit impactscan van van Europa Decentraal is vernieuwd! De impactscan helpt alle overheden bij de voorbereiding op zowel een deal als no deal scenario en geeft advies op maat.

Smart City Starterkit

Een Smart City ontwikkelen met jouw gemeente? Met de beleids- en technologische instrumenten uit de starterkit van Switchlight kun je direct aan de slag om jouw stad verder te ontwikkelen o.a. op het gebied van IoT.

Verbeteren registratie datalekken

De kwaliteit van datalekregisters bij overheden loopt enorm uiteen, aldus de AP. In dit artikel op ORnet zijn de AP adviezen voor het beter registreren van datalekken opgenomen. Je kunt ook een whitepaper downloaden.

Factsheet Privacy & Afvalverklaring

Welke persoonsgegevens worden verwerkt bij de afvalverwerking en hoe risicovol is dat eigenlijk gelet op de privacywetgeving? Voor de vier verschillende afvalinzamelmiddelen/ -methoden is dit door de NVRD in kaart gebracht.

Downloads

Rapport NL Digitaal : Data Agenda Overheid

Rijksoverheid heeft dit rapport onlangs gepubliceerd met als onderwerp hoe data kan helpen om maatschappelijke vraagstukken en beleidsvorming op te lossen én te verbeteren. In dit rapport lees je over de diverse actiepunten op de agenda.

Presentatie BIO Fasterclass

Concreet antwoord krijgen op de verschillen tussen de BIO en de BIG? Met deze presentatie van het VNG Congrestival ”Samen Organiseren, DURF en vertrouwen” krijg je inzicht in de verschillen en de betekenis voor gemeenten.

Stuur ons nieuwsoverzicht gerust door naar collega’s!

www.informatiebeveiliging-gemeenten.nl
www.privacy-gemeenten.nl
Beide onderdeel van IB&P B.V. – www.ibnpbv.nl

Nieuwsoverzicht week 15 2019
Nieuwsoverzicht week 13 2019

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Informatiebeveiliging Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring.Ook handig: de sitemap