Skip to main content

Privacy Officer Servicepunt71

Werken voor de shared service organisatie voor meerdere gemeenten? In de rol van Privacy Officer bij Servicepunt71 werk je mee aan de nieuwe afdeling informatiemanagement binnen de organisatie.

32-36 uur max. € 4.225,- bij 36 uur (schaal 10)

Ben jij een ervaren en gedreven privacybewaker en wel in voor een avontuur? Dan is de functie van privacy officer bij onze nieuwe afdeling Informatiemanagement echt iets voor jou.

Wat zijn je werkzaamheden als Privacy Officer?

Vormgeven en bewaken van het privacybeleid op basis van de wetgeving, met specifieke aandacht voor de Basisregistratie Persoonsgegevens. Adviseren over de invoering of verbetering van onze systemen. Beoordelen van beveiligingsincidenten en datalekken en deze samen met de functionaris gegevensbescherming binnen de lijn afhandelen. Inrichting van de privacy-boekhouding en brede bewustmaking van privacyaspecten.

Op deze manier werk jij mee aan het succes van de nieuwe afdeling Informatiemanagement bij de shared service organisatie Servicepunt71. Stapsgewijs nemen we alle informatiemanagement- taken van vier gemeenten en twee samenwerkingsverbanden voor onze rekening, in een nieuwe organisatie met 50 enthousiaste en deskundige medewerkers. Uitzoeken, pionieren, lachen, vallen, opstaan en zorgen dat het gaat werken. Samen bouwen we aan een robuuste, effectieve, toekomstgerichte informatievoorziening voor de Leidse regio en aan een toonaangevende IT-organisatie. Een invloedrijke rol bij de bescherming van de gegevens van een paar honderdduizend burgers en honderden medewerkers, dat bieden we jou als privacy officer!

Wat vragen wij van jou?

Je bent enthousiast over jouw vakgebied, goed op de hoogte van ontwikkelingen en je past die gemakkelijk toe. Voor de business én voor je directe collega’s ben je een constructieve en overtuigende gesprekspartner die pragmatisch denkt en geen moeite heeft met het opzoeken van de grenzen van de mogelijkheden. Je koppelt een goed analytisch vermogen aan het genereren van ideeën en oplossingen. En je beschikt over:

  • Een HBO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting bedrijfskundige informatica of rechten.
  • Aanvullende opleidingen, zoals S-DPP, S-DPF, CIPP/E of CIPM.
  • 2 tot 5 jaar werkervaring op het gebied van privacy bij de overheid.

Wat bieden wij jou?

Ruim baan voor een waakhond met lef zoals jij! Werken in de levendigheid van een organisatie onder constructie, die ook tijdens de bouw wordt afgerekend op betrouwbaarheid en kwaliteit. Nog lang niet alles ligt vast, maar we popelen om er vanaf 1 juli 2019 met elkaar de schouders onder te zetten. Jouw schouders, je projectervaring en vasthoudendheid zijn daarbij meer dan welkom. Verder hebben we voor jou:

  • Een salaris van maximaal € 4.225,- (schaal 10, bij een volledige werkweek).
  • Een vaste aanstelling en een werkweek van 32 tot 36 uur.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 25 vakantiedagen, invloed op je werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
  • Overige arbeidsvoorwaarden die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen.
  • Bij jou passende opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
  • De gelegenheid om aan het eind van de werkdag te ontspannen in één van de vele Leidse parken of in de gezellige horeca in de binnenstad (allemaal op loopafstand).

Enthousiast geworden over deze functie?

  • We zien je sollicitatie graag tegemoet. Solliciteren kan tot en met 12 mei. Let op: we nemen sollicitaties alleen in behandeling als ze binnenkomen via het online sollicitatieformulier.
  • Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Henriëtte Tans, teammanager, op 06-50617804.
  • Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze Servicedesk HRM. Dat kan via (071) 516 74 00 of per mail.

Extra informatie

  • Benieuwd naar de nieuwe afdeling, wat we gaan doen en wie je nieuwe manager en collega’s worden? Op onze website vertellen we je graag meer.
  • Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
  • We werken volgens deze sollicitatiecode.
  • Het kan zijn dat we referenties natrekken, uiteraard met jouw toestemming.
Verder lezen bij de bron
IB&P

Lees ons boek

Gemeenten. Bewustzijn. Privacy.

Het handboek voor informatiebewustzijn bij de lokale overheid.

Nieuwsbrief

Deze versturen we 3-4x per jaar.

Recente blogs

Wat is de rol van de Privacy Officer bij BCM?
Het is belangrijk dat de dienstverlening van de gemeente altijd doorgaat, ook in het geval van een incident of calamiteit. Dit noemen we bedrijfscontinuïteit. Nu is de vraag: wat is de rol van de Privacy Officer hierbij? Is dat alleen om de wet na te leven, of speel je ook een rol bij het draaiende houden van de dienstverlening in moeilijke tijden?
De rol van de proceseigenaar bij BCM
Net zoals elke organisatie, kan een gemeente te maken krijgen met incidenten die de continuïteit van de dienstverlening in gevaar kunnen brengen. BCM is daarom een term die je steeds vaker hoort binnen gemeenten. Vooral proceseigenaren spelen hierbij een belangrijke rol. Maar wat houdt BCM eigenlijk in en welke rol speelt de proceseigenaar hierbij?
Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?
De implementatie van de AVG of Wpg is niet uitsluitend de verantwoordelijkheid van de Privacy Officer. Het is een samenspel van diverse medewerkers uit verschillende vakgebieden, waaronder de functioneel beheerder. Hoe kunnen functioneel beheerders en Privacy Officers elkaar ondersteunen?

Meer recente berichten

Delen videobeelden van misdragingen werknemer vormen geen inbreuk op AVG
Verder lezen
Onderzoek Cisco: slechts 3 procent organisaties volledig voorbereid op cyberaanval
Verder lezen
2030: Een cyberveiligheid roadmap voor een veranderende wereld
Verder lezen
Vriendelijker ontvangst en meer privacy op vernieuwd Werkplein in raadhuis Amstelveen
Verder lezen
Onduidelijke privacy instellingen Apple verwarren zelfs academici
Verder lezen
EC zint op soepelere soevereiniteitsregels cloudmarkt
Verder lezen
TNO lanceert open source tool voor geautomatiseerde cybersecurity
Verder lezen
Raadsleden verdeeld over inzet AI
Verder lezen
Hoe zit het bij Chinese auto s met privacy, spionage en garantie?
Verder lezen
ENSIA onmisbaar bij informatieveiligheid gemeenten
Verder lezen