De ontwikkeling van wachtwoordbeveiliging

Uit de oude doos: geschiedenisles wachtwoordbeveiliging. Het wachtwoordbeleid heeft sinds de jaren ’60 een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Leuk leesvoer voor de informatiebeveiliger! (in het Engels)

Password security: past, present, future

These are the slides we used at PHDays 2012 and Passwords^12 (with major updates). In a sense, this presentation is continued with Password hashing at scale (YaC 2012) and New developments in password hashing: ROM-port-hard functions (ZeroNights 2012), so please check those out as well, although the most relevant material from them has been merged into the Passwords^12 revision of this presentation.

Fredrik Thulin (@fredrikt5) has since implemented the local parameter in YubiHSM idea.

Please click on the slides for higher-resolution versions. You may also download a PDF file with all of the slides (9 MB).

Praktijkvraag: kan publicatie bedrijfsnaam in strijd zijn met AVG?
Privacybeleid gemeente Smallingerland