Hackbare camera moet opvallen

Slimme apparaten die niet te hacken zijn moeten een ‘goedgekeurd’-stickertje krijgen. Het Europees Parlement is al akkoord met dit voorstel. Dit is in lijn met een advies van de CSR.

Onder de titel ‘Hackbare camera moet straks opvallen in winkel’ publiceerde Het Financiële Dagblad (FD) eind vorige maand een artikel over het belang van de digitale veiligheid van slimme apparaten. Het FD ging hierover onder andere in gesprek met raadslid Michel van Eeten. Aanleiding hiertoe is dat het Europees Parlement met een ruime meerderheid akkoord is gegaan om slimme apparaten te voorzien van een ‘goedgekeurd’- stickertje. De raad pleitte hier al eerder voor in zijn advies ‘Naar een veilig verbonden digitale samenleving; Advies inzake de cybersecurity van het Internet of Things (IoT)’.

Hackbare camera moet straks opvallen in winkel

Artikel uit Het FD

Veiligheidscamera’s, op afstand bedienbare lampen en andere slimme apparaten die niet hackbaar zijn, moeten een ‘goedgekeurd’- stickertje krijgen. Daardoor wordt het voor kopers makkelijker om apparaten die met internet verbonden worden en wél te hacken zijn, links te laten liggen.

Een voorstel hierover is afgelopen week met een ruime meerderheid goedgekeurd door het Europese Parlement. Naar verwachting keuren ook de Europese lidstaten het plan snel goed, laat een woordvoerder van het parlement weten. In eerste instantie moet het gaan om vrijwillige certificering, maar het parlement hint erop dat na 2023 een verplichting kan volgen.

Verder lezen bij de bron
Isabel Provoost onderzoekt: hoe ben je veilig online?
AVG Escaperoom

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Informatiebeveiliging Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring.Ook handig: de sitemap