Regiobijeenkomst Heerhugowaard

Op dinsdag 18 juni 2019 organiseert de gemeente Heerhugowaard een regiobijeenkomst voor gemeenten en non-profit instellingen met gastspreekster Cecile Schut, directeur Autoriteit Persoonsgegevens. Onderwerpen die aan bod komen zijn de BIO, Privacy en het verwerken van gegevens onder de AVG. BMC organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Theo Quist, CISO en PO van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard.

De bijeenkomst wordt afgetrapt door de heer Alexander Meijer, gemeentesecretaris van de gemeente Heerhugowaard. Opvolgend duiken we dieper in de AVG met mevrouw Cecile Schut, directeur Systeemtoezicht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

11:30Inloop
12:00Lunch
13:00 Kick-off door de heer Alexander Meijer, gemeentesecretaris van de gemeente Heerhugowaard
13:15 Gastspreker mevrouw Cecile Schut, directeur Systeemtoezicht Autoriteit Persoonsgegevens
13:45 Panelgesprek met mevrouw Cecile Schut, FG en CISO; ervaringen afgelopen jaar AVG en waar liggen de uitdagingen?
14:15Pauze
14:30 Uitdaging; De BIO – wat verandert er daadwerkelijk in de praktijk?
15:15Pauze
15:30 Uitdaging: Uitwisseling van gegevens met derden, beoordeling, vastlegging en handreiking
16:15       Plenaire afsluiting

Na de eerste pauze komt de BIO aan bod. De werkzaamheden die voor de BIG zijn verricht, liggen al grotendeels in lijn met de BIO. Er zijn echter ook veranderingen. Wat betekenen deze veranderingen in de praktijk? En welke stappen moeten er in het kader van de BIO in 2019 gezet worden?

De tweede deel van de bijeenkomst staat wederom in het teken van de AVG. Door de snelle ontwikkelingen en de complexiteit blijven zich op het gebied van privacy nieuwe vraagstukken aandienen. Welke voorwaarden gelden er voor het uitwisselen van persoonsgegevens met derden? Hoe zorg je dat medewerkers eenvoudige en begrijpelijke handreikingen daarvoor krijgen?

‘Alles van waarde is weerloos’
Cybersecuritybeeld 2019