BIO-update handreiking dataclassificatie

De handreiking dataclassificatie is vernieuwd en in lijn gebracht met de BIO. Dit was nodig omdat er een verschil is tussen de BIO waarderingsschaal en de oude BIG waarderingsschaal voor het aspect vertrouwelijkheid. De score binnen de dataclassificatie loopt nu gelijk op met de waarderingsschaal voor het basisbeveiligingsniveau (BBN) in de BIO en dus loopt de uitkomst ook gelijk met de BBN-score in de baselinetoets.

Nu kunnen gemeenten, net als met de BIG, kiezen voor een top-down benadering van de BIO met de baselinetoets (proces – systeem – data) en de bottom-up benadering door middel van dataclassificatie (data – systeem – proces). Data en proces worden daardoor nu op dezelfde manier gewaardeerd.

Nieuwe kijk op privacy biedt business kansen
Handreiking Privacy en integrale toeleiding en dienstverlening sociaal domein