Anouk Tijhuis stelt zich voor

In 2016 ben ik met veel plezier begonnen als compliance officer bij TKP Pensioen, een pensioenuitvoeringsorganisatie. Daarbij heb ik mij vooral gericht op de meldplicht datalekken en de implementatie van de AVG.

In die periode heb ik heb veel geleerd en een duidelijke bijdrage geleverd bij het vormen en uitvoeren van nieuw privacybeleid. Daar kreeg ik echt energie van! Op een positieve manier bewustzijn creëren was daar ook een belangrijk onderdeel van. Wetgeving kan nog zo goed geïmplementeerd zijn in systemen en beleid, als de medewerkers niet mee gaan ben je nergens.

Meldplicht datalekken

Daarnaast heb ik mij het meldproces datalekken vlot eigen gemaakt, waardoor ik het eerste aanspreekpunt was bij het signaleringen van mogelijke datalekken. Ik deed de eerste analyse, stemde waar nodig af met interne proceseigenaren, pensioenfondsen en accountmanagers en ik verzorgde de melding aan de Autoriteit Persoonsgegevens en betrokkenen.

Terug naar privacy honk

Ondanks dat ik het erg naar mijn zin had, heb ik toch een uitstapje gemaakt naar het notariaat. Met name vanwege mijn studie Notarieel Recht. Na een jaar kan ik zeggen dat mijn hart daar niet ligt en ik ben dan ook erg blij met mijn nieuwe functie bij IB&P. Sinds 1 februari ben ik dus gelukkig weer terug op het privacy honk.

IB&P is een mooi bedrijf waarbij ik de kans krijg om verder te groeien in mijn rol als Privacy Adviseur en mijn kennis verder te verdiepen. Ik ben inmiddels begonnen als privacy officer bij een sociale werkvoorziening en de eerste cursus is al ingepland. Dit in combinatie met mijn aanstaande verhuizing naar Zwolle maakt dat 2019 voor mij al niet meer stuk kan!

Contact

Meer weten over privacy en benieuwd naar wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan (geheel vrijblijvend) contact met mij op via a.tijhuis@ibnpbv.nl.

Nieuwsbrief

Downloads

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Informatiebeveiliging Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring.Ook handig: de sitemap