Nieuwsberichten

 • Privacybeleid gemeente Hoeksche Waard

  Benieuwd naar het privacybeleid van een gemeente? Het College van B&W van de gemeente Hoeksche Waard heeft het gepubliceerd in het gemeenteblad.

  Lees verder

 • Dé innovatiethema’s voor gemeenten

  Dit is het laatste artikel in een zevendelige reeks over innovatie bij gemeenten. In 2019 zijn de belangrijkste thema’s mobiliteit, privacy, digitalisering, inclusiviteit en de infrastructuur.

  Lees verder

 • CISO gezocht voor regionaal CISO-team Utrecht

  Heb jij minimaal 3 jaar werkervaring als CISO? En wil je in een team aan de informatiebeveiliging werken van zes Utrechtse gemeenten en een sociale dienst? Dan is deze vacature echt wat voor jou!

  Lees verder

Blogs

 • SIVA – Inhoud & auditelementen (1)

  Twee weken geleden schreven we een blog over het eerste SIVA hulpmiddel: Structuur. Structuur helpt je bij het overzicht bewaren over het onderzoeksobject door het op te delen in lagen. Vandaag zoomen we verder in op het onderzoeksobject en neem ik je mee in het tweede hulpmiddel: Inhoud. Er is veel te zeggen over de onderwerp dus zijn het twee blogs geworden. Later volgen nog blogs over de hulpmiddelen Vorm en Analysevolgorde.

  Lees verder

 • De succesfactoren voor een goede implementatie van informatiebeveiliging

  De komst van de BIO zorgt voor een hoop buzz in overheidsland. In het hele land worden sessies georganiseerd, die druk worden bezocht door CISO’s zoekende naar een manier hoe ze deze baseline kunnen gebruiken om informatiebeveiliging nu eindelijk eens op een goede manier te implementeren. De hamvraag is natuurlijk: gaat dat met de BIO wel makkelijker lukken? En wat zijn nu cruciale succesfactoren om informatiebeveiliging succesvol te implementeren?

  Lees verder

 • SIVA – Structuur & overzicht

  Eerder nam ik je in deze blog mee in de wereld van (audit)referentiekaders en SIVA. Vandaag wil ik je verder meenemen in deze methodiek. Vandaag gaat het over de SIVA component Structuur. Later volgen ook Inhoud, Vorm en Analysevolgorde. Structuur helpt je om complexiteit te doorgronden en het onderzoeksobject overzichtelijk te maken. Je maakt kennis met de functionele en compositionele benadering evenals het 3C model. De blog sluit af met een beschrijving van de lagenstructuur in het referentiekader.

  Lees verder

Downloads

Nieuwsbrief

Downloads

Copyright © 2014-2019 IB&P B.V. - Informatiebeveiliging Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring.Ook handig: de sitemap