Nieuwsberichten

 • Privacybeleid Zevenaar

  Een voorbeeld van hoe je je privacybeleid kan opstellen en weer kunt geven voor de burger is te vinden op de website van de gemeente Zevenaar. De gemeente geeft aan de hand van een overzichtelijke pagina bondig en volledig de relevante zaken weer voor de burger.

  Lees verder

 • Podcast Datagedreven Overheidsbeleid

  IN Rotterdam wordt al door diverse organisaties (de Gemeente, TNO en het Ministerie van Binnenlandse Zaken) geëxperimenteerd met data. Maar willen we eigenlijk wel dat bijvoorbeeld Big Data gebruikt kan worden en wat zijn de effecten? TNO heeft hier een podcast over gemaakt die je kunt terugluisteren.

  Lees verder

 • Waterschappen & de BIO

  Er is besloten om 2019 als overgangsjaar te hanteren om over te stappen van de Baseline Informatiebeveiliging Waterschappen (BIWA) naar de BIO. Vanaf 1 januari 2020 is de BIO dan ook van toepassing voor waterschappen. 

  Lees verder

Blogs

 • Lijnmanagers hebben de CISO hard nodig (i.p.v. andersom)

  Zoals al langer bekend komt er een nieuwe baseline aan, de Baseline Informatiebeveiliging Overheid, ofwel de BIO. Een van de meest merkbare verschillen tussen de BIG en BIO is dat risicomanagement veel meer centraal staat. Hierin ligt een grote rol en verantwoordelijkheid voor het lijnmanagement weggelegd. Zij moeten per informatiesysteem de risico’s en dus het basisbeveiligingsniveau bepalen . Hoe ga jij hen hier bij helpen?

  Lees verder

 • Informatiebeveiliging en privacy in 2018; zie jij door de bomen het bos nog?

  Het einde van het jaar is alweer bijna in zicht. Als we terugblikken op 2018 dan kunnen we wel stellen dat het een jaar is geweest waarin een hoop is gebeurd op informatiebeveiliging- en privacyvlak. Zo kwamen er een hoop complexe zaken op de CISO’s en FG’s van gemeenten af dit jaar. In deze blog zetten we ze per functie voor je onder elkaar.

  Lees verder

 • Zeven ENSIA tips om (ook) te slagen voor de Suwinet audit

  Burgers en bedrijven verwachten een betrouwbare overheid die zorgvuldig met hun informatie omgaat. Gemeenten moeten deze betrouwbaarheid kunnen waarborgen en jaarlijks aantonen dat hun informatieveiligheid op orde is. ENSIA helpt hierbij. Ik heb al veel geschreven over ENSIA (meest recente blog ), maar in praktijk zie je toch snel zaken over het hoofd is mijn eigen ervaring. In deze blog zoom ik uitsluitend in op Suwinet. Hopelijk heb je iets aan mijn tips!

  Lees verder

Downloads

Nieuwsbrief

Downloads

Copyright © 2014-2018 IB&P B.V. - Informatiebeveiliging Gemeenten is een handelsnaam van IB&P B.V. 
Onze algemene voorwaarden & privacyverklaring.Ook handig: de sitemap