Eelke de Jong stelt zich voor

Naar aanleiding van een verhuizing naar Zwolle, samen met mijn vrouw en twee dochters (3 en 1), ging ik op zoek naar ander werk. Daarbij had ik twee doelen voor ogen: mijn (juridische) opleiding, ervaring met privacyconsultancy en interesse in IT (beveiliging) inzetten op uitdagende opdrachten, én bijdragen aan een groeiende organisatie.

Ik ontdekte dat bij IB&P beide doelen heel goed te realiseren zijn. In oktober 2018 beleefde ik mijn eerste dagen als ‘adviseur informatiebeveiliging en privacy’. Die dagen stonden direct al in het teken van twee verschillende opdrachten: één op het gebied van informatiebeveiliging en één op het gebied van privacy.

Informatiebeveiliging
Voor zes gemeenten die aangesloten zijn bij een gezamenlijke IT-service organisatie coördineer ik het ENSIA proces. In de praktijk werk ik veel samen met CISO’s. Ik heb veel kennis vergaard op het gebied van de ENSIA systematiek en het BIG normenkader evenals ervaring in coördinatie van zaken bij verschillende gemeenten tegelijk. Een belangrijk deel is de begeleiding van audits.

Privacy
Bij een zorgverzekeraar, één van de weinige niet-gemeentelijke opdrachtgevers van IB&P, ben ik actief als privacy officer. Ik werk aan het register van verwerkingen, verwerkersovereenkomsten, DPIA’s, het datalekregister en bewustwordingssessies. Daarbij werk ik nauw samen met de FG, Compliance Officer en CISO. Kennis heb ik vergaard over de samenhang tussen compliance, privacy en informatiebeveiliging. Daarnaast doe ik ervaring op met ‘privacy-by-design’ toepassen in softwareontwikkeling.

Toekomst
Bij IB&P word ik uitgedaagd om een betere adviseur te worden door mooie opdrachten en de mogelijkheid om mijzelf te laten certificeren. Door praktische tips en goede coaching kan ik informatiebeveiliging en privacy professionaliseren bij onze opdrachtgevers. Ik zie de rest van het jaar (en verder…) wel zitten!

Contact

Meer weten over informatiebeveiliging of privacy en benieuwd naar wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op via e.dejong@ibnpbv.nl.

Downloads